diumenge, 7 d’octubre del 2007

Què he aprés fent l'exposició ''El meu entorn''?

Amb aquesta exposició he aprés a desenvolupar-me en aquest programa, Flickr, ja que no havia sentit mai parlar d'ell. M'agradat perquè es una forma de compartir les teves fotografies amb qui vulgues d'una forma instantanea. Encara que ha sigut prou complicat agarrar-li el truquet respecte a la practica anterior del Blog. El que més m'ha costat ha sigut ficar les fotos al mapa i participar en el grup. Crec que es genial, i pot servir per a moltes situacions, per compartir fotografies amb el teu grup d'amics, amb persones que col·leccionen fotografies de llocs o cosses e inclús és valid per al camp de l'educació.
Pot ser útil per a infants de primària, a classe, com a mètode didàctic alternatiu, com per exemple per a situar paisatges amb els seus diferents climes de tot el món, en ciències socials: com per exemple, el desert, la sabana.... o per identificar distintes cultures al voltant del món en el lloc on resideixen: com per exemple, àrabs, japonesos, europeus... Sobretot trobe la utilitat d'aquest programa per a comparar o identificar diferents objectius al voltant del món amb el mapa.
Una activitat didàctica proposada per mi seria com he dit abans la dels diferents climes del mon.Faria realitzar un treball d'investigació als nois, fent que realitzen, com a introducció, una amplia recerca a Internet d'aquests diversos climes per a després ficar aquestes imatges a Flickr i poder situar-les al mapa al voltant del món. Per a més tard, poder fer grups, i que cada grup de dues o tres xiquets facen un àlbum sobre un dels climes en concret, buscant informació i redactan-la al peu de les fotografies.